Om oss

Hygienisthälsan finns i Norrköping och jobbar för bra tandvård i form av god munhälsa. Det innebär bl a att den skall vara av god kvalitet och att stor vikt läggs vid förebyggande åtgärder. Hos hygienisthälsan möter du legitimerade tandhygienisten Inga-Lill Björn med egen mottagning. Jag har samarbete med privattandläkarna, folktandvården och specialisttandvården beroende på vart mina patienter har sin tandläkare. 


Värderingar

För mig är förebyggande tandvård med omsorg och omtanke en självklarhet. För välbefinnandet är munhälsan viktig. Genom regelbundna besök hos tandhygienist kan du hålla din munhälsa i bästa skick, utifrån dina förutsättningar. Som patient hos mig utgår jag från din munhålas tänder, tandkött, käkben för att tillgodse dina behov. Jag tar hand om dig på ett mjukt och varsamt sätt i en lugn och behaglig miljö. Jag förklarar vad jag ska göra och varför, så du kan känna dig trygg i behandlingsstunden.

Första mötet med hygienisthälsan

Vid tandhygienist besöket gör jag en undersökning av tänder, slemhinna, tandkött och käkben. Vilket är en viktig del i den fortsatta planeringen i tandhygienistbehandlingen. När behandlingen är klar, anpassas uppföljningen utifrån patientens förutsättningar. För att bibehålla munhälsan frisk, vilket ger ett ökat välbefinnande.

Genom regelbundna kontroller hos tandhygienist så minimeras också behovet av ingrepp och om eventuellt behov upptäcks i ett tidigt stadium är det lättare att åtgärda.

Jag ger dig verktygen och vägleder dig, så du själv på  bästa sätt kan bibehålla eller uppnå en bra munhälsa.

En tandhygienist

Tandhygienisten är en legitimerad yrkesutövare som arbetar med förebyggande tandvård. Genom sitt munhälsoarbete som omfattar alla åldersgrupper från små spädbarn till åldringar samt patienter med sjukdom eller handikapp, har tandhygienisten en framträdande roll i modern tandvård såväl inom folktandvården som privat tandvård eller egen mottagning.