Våra tjänster

Hygienisthälsans tjänster


Undersökningar

En undersökning inkluderar registrering av karies- och parodontit, röntgentagning samt frågor som berör allmänna uppgifter om din hälsa. Dessutom undersöks slemhinna och bettförhållande och ev avvikelser från det normala rapporteras vidare till tandläkare. Vid behov utförs även kostutredning.

Hälskontroller

Tandhygienisten erbjuder även individuell information och instruktion om hur du på bästa sätt kan behålla en frisk mun och ett friskt tandkött. Genom regelbundna munhälsokontroller och råd om hur just du ska kunna behålla en god munhälsa livet ut, stöder tandhygienisten dig i din egenvård.

Preventivt arbete

Tandhygienisten är en viktig länk när det gäller att främja munhälsa, att förebygga sjukdom i munhålan och att förhindra fortsatt sjukdomsutveckling. Men naturligtvis tar tandhygienisten också bort tandsten och missfärgningar, putsar och polerar tänder och fyllningar när det behövs. Tandhygienisten utför också behandling av känsliga tandhalsar. Vid behov av smärtlindring kan tandhygienisten erbjuda detta i form av avslappning och lokalbedövning.

Tandblekning

Jag har valt att bleka med Opalescence blekmedel som är en säker metod om den används enligt instruktionerna. Opalescence blekgel innehåller 10% karbamidperoxid och är ett väl dokumenterat blekmedel.  En rekomendation är att använda Opalescence tandkräm som håller tandytan ren från färgpigment efter blekningen, vilket ger ett långvarigt resultat. www.opalescence.se  Läs vidare om blekning av tänder på vanliga frågor.

Tandsmycken.

Handgjorda tandsmycken av högsta kvalitet. Smyckena är tillverkade i guld, vitguld med eller utan diamant, briljant, safir eller rubin. Det finns även vackra tandsmycken i kristaller som utstrålar briljans och lyster. www.nordicoriginal.se Läs vidare på vanliga frågor.

Blästring med airflow

Tar på ett effektivt och skonsamt sätt bort missfärgningar som sitter på tandemaljensyta.